9 Life-Changing Redenen om meer Water te Drinken

9 Life-Changing Reasons to Drink More Water

Heb jij dorst? Vanaf het moment dat we dorst gewaarworden, zijn we eigenlijk al gedehydrateerd. Dat dorstgevoel is een signaal van ons lichaam dat we ons moeten re-hydrateren.

Ons lichaam bestaat ongeveer 60% tot 70%  uit water. Dat wil zeggen dat de meeste prestaties van ons lichaam erg te lijden hebben onder dehydratatie. Bijna al de systemen in ons lichaam functioneren minder goed, wanneer er onvoldoende water opgenomen wordt. Waarom is meer water drinken zo belangrijk?

Als we geen water drinken, sterven we

Zo belangrijk is water. Afhankelijk van onze omgeving kunnen we slechts een paar dagen tot misschien een week overleven zonder water. Voor de meesten onder ons, zouden we van het drinken van water een grotere prioriteit moeten maken, dan dit vandaag de dag het geval is.

Water helpt in de preventie van kanker

Verschillende onderzoeken geven aan dat goed gehydrateerd zijn, het risico op darmkanker met 45% vermindert, kanker van de blaas zou met 50% verminderen en vermoedelijk zou ook het risico op borstkanker lager liggen.

We presteren beter

Een goede hydratatie draagt bij aan een verhoging van onze athletische prestaties. Ons spierweefel bestaat, maar liefst voor 75% uit water! Dehydratatie kan lijden tot verzwakking, vermoeidheid, duizeligheid en een disbalans in electrolyten.

We verliezen gewicht

Als we gedehydrateerd zijn, denken we sneller dat we honger hebben, hoewel we eigenlijk dorst hebben en extra water nodig hebben. Ons lichaam zal op elke manier alarm slaan als we niet aan ons dorstgevoel toegeven.

We hebben minder last van gewrichtspijn

Het voldoende drinken van water kan de pijn in jouw gewrichten verminderen doordat het kraakbeen zacht en gedehydrateerd blijft.

Afvoer van afval en bacteriën

Ons verteringssysteem heeft water nodig om goed te functioneren. De afvalstoffen van ons lichaam worden afgevoerd in de vorm van urine en zweet. Als we geen water drinken, kunnen we deze afvalstoffen niet afvoeren en kunnen ze blijven ophopen  in het lichaam en een heel veel problemen veroorzaken.

Water helpt in de preventie van hoofdpijn

Hoofdpijn kan in sommige gevallen veroorzaakt worden door dehydratie, dus voldoende water drinken kan helpen in het verkomen of het verminderen van vervelende hoofdpijn.

Water is goed voor onze huid

Onze huid is het grootste orgaan in ons lichaam. Water drinken helpt, de huid om de lichaamstemperatuur te regelen door middel van zweten. Regelmatig en voldoende water drinken kan de kleur en de textuur van onze huid verbeteren, door ervoor te zorgen dat de aanmaak van nieuwe cellen goed verloopt.

Water voedt ons lichaam

Water is essentieel voor een goede circulatie van de voedingsstoffen in ons lichaam. Water zorgt ervoor dat het transportatiesysteem van ons lichaam optimaal functioneert.