Je bent wat je drinkt.

Wetenschappers uit Sint-Petersburg hebben het geheim achter gestructureerd water gekraakt. Dit water zou vermoedelijk één van de redenen geweest zijn voor het geweldige succes van de Chinese atleten op de Olympische Spelen 2008 in Peking.

De wetenschappers van het Saint Petersburg’s Physical Culture Research Institute hebben een manier gevonden om speciaal gestructureerde water te maken, net hetzelfde dat de Chinese atleten dronken tijdens hun ‘Super – succesvolle Thuisspelen’ in Peking 2008.

Volgens de adjunct-directeur van het Instituut, Professor Konstantin Korotov, hebben hij en zijn collegas een toestel met speciale filter ontwikkeld, die gestructureerd water creëert.

Langdurig gebruik van dergelijk water kan potentieel de menselijke stofwisseling optimaliseren. Dit verbetert de prestatiemogelijkheden van de atleten en vermindert de hersteltijd na de training met 15-20 procent.

Gestructureerd water dat getest werd op studenten op de ‘Olympische Reserve School’ in Sint-Petersburg, bewees zijn verbazingwekkende mogelijkheden.

i9 Blog - Dr. Konstantin Korotov

Foto: Dr. Konstantin Korotov

“Ons instituut zal alle data die we verzameld hebben, overdragen aan het department wetenschappen van het Russische Ministerie voor Sport” zei Korotov aan het ITAR-TASS nieuwsagentschap. “Het experiment zal voortaan worden voortgezet op het niveau van de Olympische ploeg.”

“Eerlijk gezegd, hadden we niet verwacht dat gestructureerd water zo’n grote positieve impact zou hebben op het lichaam van atleten. Dit is een geweldig resultaat,” voegde hij toe.

Een andere professor van het Physical Culture Research Institute, Sergey Glushakov, benadrukte dat het voordeel van gestructureerde water is, dat het geen vorm van doping is en daarom niet verboden wordt door het Wereld Anti – Doping Agentschap.

i9 Blog - You are what you drink

Chinese atleten stonden aan de top van de medaille-telling in Peking, ze wonnen in totaal 100 medailles, inclusief 51 goude medailles. Het drinken van een soort speciaal water, wordt gerapporteerd als een van de redenenen voor deze bijzondere prestatie.

De Russische wetenschappers geloven dat hun athleten in toekomstige competities eveneens zullen profiteren van de voordelen van het drinken van geïnformeerd water.

Bron