Vind jouw fontein van jeugd

Hoe kan je jouw huid jong houden?

 

_20160704_180753De meesten onder ons willen zich zo lang mogelijk jong voelen of er jong uit blijven zien, maar dit wordt moelijker naarmate we ouder worden. Dus, hoe kan je er jonger uitzien, je beter voelen en gezonder zijn? Meestal komt het er op neer dat je een goede basis moet bouwen, van binnen naar buiten uit. Hierbij kan je gebruik maken van volgende strategieën:

Bescherm jezelf tegen de zon. Je stelt jezelf bloot aan schade door de zon steeds wanneer je buitengaat in direct zonlicht en jammer genoeg is deze schade onomkeerbaar. Je kan jezelf beschermen door zonnecrème te gebruiken en een pet te dragen of simpel door in de schaduw te blijven tussen 11 en 16 uur.

 

Blijf weg van roken, alcohol en junk food.
Alle bewerkte voedselbronnen, vooral zoetstoffen bevorderen ontstekingsprocessen en hebben een negatieve invloed op je metabolisme. De resultaten hiervan zijn jammer genoeg al snel zichtbaar op je verouderingsmechanisme, met onder andere een doffe huid als gevolg.
“Eén van de eerste gevolgen van het drinken van alcohol is dehydratie. Alcohol onttrekt vloeistoffen uit de huid, waardoor er roodheid van de huid ontstaat.
‘Gedurende de laatste 20 jaar, hebben ten minste vijf studies de associatie tussen roken en rimpels in het gezicht onderzocht. Hoewel er methodologische bezwaren waren met deze studies, kwamen alle studies tot de vaststelling dat roken huidrimpels in de hand werkt en dat rokers daardoor vaak onaantrekkelijk en voortijdig oud lijken.’ Am J Epidemiol1992;135:839–42.

Eet gezond. De voornaamste elementen voor een natuurlijke huidverzorging zijn essentiële vetzuren zoals omega-3 en omega-6 omdat deze behoren tot de natuurlijke bouwstenen van gezonde celmembranen. Vergeet ook niet om voldoende antioxidanten op te nemen die de werking van vrije radicalen kunnen tegengaan. Het ‘Human Nutrition Research Centrum’ van de Tufts University in Boston heeft een lijst samengesteld van de 25 belangrijkste voedselbronnen die rijk zijn aan antioxidanten; en pruimen, rozijnen, bosbessen, braambessen en look zijn de belangrijkste vijf.

i9 Informed water bottle Health Benefits

Gebruik goede anti-aging crèmes. Retinol is volgens klinische testen de ideale rimpel-verminderaar. Je vindt dit Vitamine A derivaat terug in vele cosmetische producten.

Beweeg dagelijks. Beweging is een goede manier om een strakkere huid te verkrijgen, aangezien een work-out ideaal is om oxygenen en nutriënten op te nemen in de huid.

Haal beauty uit jouw slaap. De huid maakt nieuw collageen aan wanneer je slaapt, wat doorzakken van de huid tegengaat volgens Patricia Wexler, MD. 6-8 uur slapen betekent dat je huid voller is en dat je er jonger uitziet.

Drink water. Vermijd indien mogelijk alle andere dranken zelfs fruitsappen. Drink kwalitatief goed water. Water transporteert belangrijke voedingsstoffen naar jouw lichaamscellen. Je kan kiezen voor geïnformeerd water uit de i9 waterfles.

i9Bottle – De basis voor een gezond lichaam. Het geheim van het leven ligt in een goede cel-voeding en de mogelijkheid van cellen om zich te ontdoen van afvalstoffen en toxines. Om in staat te zijn om de benodigde voedingsstoffen op te nemen, staan cellen in constante verbinding met water. De i9 geïnformeerde waterfles verzekert een kwalitatieve opname van voedingsstoffen door de celmembranen en versnelt de regeneratie van organismen. Water drinken uit de i9 geïnformeerde waterfles heeft een positieve invloed op ons algemeen welzijn: het verhoogt onze vitaliteit, onze stressbestendigheid, ons immuunsysteem en andere factoren.