Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie is de wetenschappelijke studie van menselijke of niet-menselijke beweging van het lichaam. Kinesiologie omhelst alle fysiologische, biomechanische en psychologische mechanismen van de beweging. Toepassingen van kinesiologie voor de menselijke gezondheid (d.w.z. Humane Kinesiologie) kan je vinden in de biomechanica en orthopedie; kracht en conditie; sportpsychologie; methoden van de revalidatie, zoals fysieke en bezigheidstherapie; en sport en beweging.

Studies van humane en dierlijke beweging bevatten metingen uit bewegingsvolgsystemen, elektrofysiologie van spier- en hersenactiviteit, verschillende werkwijzen voor het bewaken van fysiologische functie, en andere gedrags- en cognitieve onderzoekstechnieken.

Kinesiologie, heel eenvoudig, helpt bij het herstellen van evenwicht in het lichaam.

Als je je in een evenwichtige toestand bevind, is het veel gemakkelijker om toegang te krijgen tot je eigen wijsheid, zodat je beslissingen kunt nemen vanuit een duidelijk standpunt.

Definitie van Kinesiologie van de Australian Kinesiology Association

“Kinesiologie omvat holistische gezondheidsdisciplines die de zachte kunst van het spiertesten gebruiken om toegang te krijgen tot informatie over iemands welzijn. Van oorsprong uit de jaren 1970, combineert kinesiologie westerse technieken en oosterse wijsheid om fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid te bevorderen. Kinesiologie identificeert de elementen die de natuurlijke interne energie van het lichaam remmen en het potentieel tot het leven binnen het individu kunnen verbeteren.”

Hoe werkt Kinesiologie?

Kinesiologie werkt door directe toegang tot de musculaire feedback van uw lichaam (door middel van spiertesten). Veel mensen wenden zich tot kinesiologie wanneer ze het gevoel hebben beperkt te zijn door enkel te praten over hun problemen. Hoewel praten therapeutisch is (vooral met een gekwalificeerde therapeut, adviseur of coach),  kan de kinesiologie de oorzaak van een verschuiving in de balans van het lichaam vinden en genezen, als er emoties vast worden gehouden in het lichaam. Kinesiologie is een krachtige modaliteit om zelf te ervaren.

Kinesiologie is één van de wetenschappelijke proeven die wordt gebruikt in de TP Technology.