Derde oog chakra

 

De kleur indigo
Het dragen van donkere tinten van de kleur blauw staat symbool voor vertrouwen, eerlijkheid en stabiliteit. Deze kleur draagt de energie van diepe transformatie en helpt in de ontwikkeling van spiritueel bewustzijn en gewaarwording. Het stelt een persoon in staat om zijn spirituele vibratie te verhogen. Indigo wordt geassocieerd met de derde oog chakra of voorhoofdchakra en de hypofyse / pijnappelklier.
De derde oog chakra
De derde oog chakra bevindt zich in het midden van het voorhoofd tussen de ogen en het verbindt ons met onze innerlijke intuïtie en is verantwoordelijk voor een scherpe gevoeligheid. Het helpt ons duidelijk te denken en waarnemen, zowel op fysiek als psychisch vlak. Deze chakra stimuleert de verbeeldingskracht, het bewustzijn van de energetische wereld, het intuïtief weten en innerlijke visie.

De derde oog chakra affirmatie: Ik vertrouw mijn gevoelens.
Planeet: Mercurius
Element: licht
Essentiële oliën: patchouli, mirre
Edelstenen: amethyst, tourmalijn
Kruiden: ijzerkruid, oregano
Bebied van bewustzijn: celestiale lichaam

Hoe hou je jouw hypofyse/pijnappelklier gezond?
Er zijn veel manieren om het derde oog chakra in evenwicht te brengen. Eén ervan is door middel van voeding. Wanneer we ouder worden, begint deze klier te verkalken door de schadelijke invloeden van artificiële stoffen zoals fluoride, die men kan terugvinden in publieke water systemen, kunstmatige zoetstoffen, hormonen en additieven in verwerkt voedsel en drank. Je kan jouw pijnappelklier voeden door deze schadelijke stoffen te mijden en door meer zeevruchten, groenten met donkergroen loof, voedsel dat serotinine bevat (zoals amandelen, bananen, hete pepers, rijst, aardappelen, linzen) te eten. Zonlicht is eveneens ook zeer belangrijk voor de hypofyse klier.