Hoe stress loslaten en ontspannen?

Hoe stress verminderen en waarom kan de i9 waterfles je hierbij helpen?

We hebben allemaal al wel eens last van stress. Het is een normale reactie van onze lichaam en geest op de toenemende eisen die we in ons dagelijks leven ervaren. Een beetje stress die ons niet uit onze comfortzone haalt, is niet noodzakelijk slecht. Het kan ons helpen om gefocust te blijven, energiek en het helpt ons omgaan met uitdagingen in ons leven. Wanneer stress ons echter uit onze comfortzone haalt en als negatief ervaren wordt, dan kan het schade toebrengen aan onze lichaam en geest.

Negatieve stress kan
– invloed hebben op jouw eet -en drinkgewoonten. Wanneer je onder stress staat, ga je gemakkelijker vergeten om gezond te eten en te drinken.
– jouw werklust beïnvloeden
– het cortisol gehalte in jouw bloed verhogen.
– fysieke pijn en problemen veroorzaken (huidproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, borstpijn,…)
– een negatieve invloed op de levensverwachting hebben

Er zijn veel dingen die je kan doen om jouw algemene stressniveau te verminderen en controle terug te nemen:

1. Stress-management technieken kunnen lichaam en geest tot rust brengen. Maak gebruik van meditatie, aromatherapie, musiektherapie. Leer jezelf om rustig te ademen en je spieren te ontspannen, je kan zelfs proberen om jouw artistieke kant te ontplooien.

2. Klinisch psycholoog Richard Fried, MD, PhD zegt: “Stress kan een negatief effect hebben op jouw huid en het kan je ouder doen lijken. Het vermindert de bloeddoorstroming en opname van voedingsstoffen door de huid.” Het is belangrijk dat je gezond eet en kwalitatief goed water drinkt. Verminder de opname van voedsel en dranken die je op een negatieve manier beïnvloeden, zoals: caffeïne, alcohol, transvetten, suiker,…

Drinken van de i9 waterfles helpt om jouw stressniveau te verlagen.
Wetenschappers in het ‘German Institute for Electrophotonics’ (Berlijn) hebben uitgebreide GDV testen (gas discharge visualization) uitgevoerd op de i9 waterfles met behulp van een Kirlian camera. Deze testen toonden een substantiële toename aan van het bio-energetisch veld na het drinken van water uit de i9 geïnformeerde waterfles, in vergelijking met het drinken van water uit een gewone glazen fles.
Resultaten toonden aan dat drinken van water uit de i9 waterfles een positieve invloed heeft op ons algemeen welzijn: het verhoogt onze vitaliteit, net zoals onze mogelijkheid om om te gaan met stress, ziekte en andere schadelijke factoren.
Tip: Houd je i9 waterfles bij je tijdens het werk. Zet ze op jouw bureau, zodat je niet vergeet om regelmatig te drinken en je voldoende gehydrateerd blijft.

Water and Stress
Voeg aan het water van jouw i9 waterfles een 1/2 citroen en 1 theelepel  gedroogde lavendel, deze combinatie geeft niet alleen smaak aan jouw water, maar werkt ook stressverlagend.

3. Denk positief. Wanneer je je voornamelijk optimistisch voelt, kan je beter omgaan met stress en ben je productiever.

4. Creëer een slimme en evenwichtige agenda. Werken zonder pauzes doorheen de dag is geen weg tot perfectie, maar brengt je eerder op het pad van een burnout. Probeer een goede balans te vinden tussen werk en vrije tijd, je familieleven en sociale activiteiten.

5. Wees actief. Beweging heeft een grote invloed op hoe je jezelf voelt. het kan je humeur en energieniveau een boost geven.

Pin it:

stressinfos