Keel chakra

De keel chakra {Vishuddha} is de vijfde chakra en bevindt zich in de regio van de nek en schouders. Deze chakra is verbonden met de schildklier en de bijschildklieren, die een belangrijke rol spelen in onze stofwisseling en het evenwicht in ons lichaam. Wanneer deze chakra open is en optimaal functioneert, kunnen we onzelf duidelijk en vanuit onze echte gevoelens uitdrukken. Wanneer we problemen ervaren met het uitspreken van wat we voelen, dan zou het kunnen dat deze chakra geblokkeerd is.

Een manier om deze chakra opnieuw te openen is zingen. Zingen is zeer effectief in het activeren van de keel, dus zing zo nodig jouw favoriete lied. Ook het drinken van water kan ervoor zorgen dat jouw keel beter aanvoelt. Verder kan je ook blauwe en gouden juwelen dragen om deze chakra te activeren.

BLUE

Blauw is de kleur van de keel chakra. Het is de favoriete kleur van veel mensen en we associëren deze kleur met rustige, vredige, niet-bedreigende, kalme energieën. De kleur blauw maakt deel uit van het koele deel van het kleurenspectrum en promoot devotie en vertrouwen. Deze kleur kan gebruikt worden om stress te verlagen en vrede te brengen.

Keel chakra affirmaties:
Door de kleur blauw ben ik open en eerlijk in mijn communicatie.
Door de kleur blauw spreek ik liefdevol de waarheid.
Edelstenen:
aquamarijn, chalcedoon, turquoise
Kruiden:
salie, eucalyptus, borage